Mohammad is 12 jaar oud en woont ook op het azc in Musselkanaal. Mohammad is met zijn ouders, en twee broers en twee zussen gevlucht uit Eritrea en is nu al bijna twee jaar in Nederland. Inmiddels woont hij nu acht maanden in azc Musselkanaal. Daarvoor heeft hij in Ter Apel gewoond, en na Ter Apel in Bellingwolde.

Omdat het azc Musselkanaal dicht gaat moet Mohammad weer verhuizen. Mohammad: “Ik vind het heel erg jammer dat het azc dicht gaat. Ik weet niet waar ik naartoe moet. Ik heb hier nu veel vrienden gevonden en ik heb hier goed Nederlands geleerd. Ik vind ook mijn meester op school heel erg leuk, want die maakt veel grapjes en doet veel spelletjes met ons. Daarom wil ik niet meer verhuizen”.

Het allerleukste om te doen vindt hij zwemles. Hij is hier ook heel goed in. In het azc zijn voor hem de activiteiten het leukst. Deze vindt hij allemaal even leuk en hij gaat dan ook altijd naar alle activiteiten toe op het azc.

Mohammad vindt dat hij prima woont samen met zijn familie vader, moeder, broers en zussen. Maar als hij iets zou mogen veranderen zou hij misschien wel iets grotere kamer willen: “We hebben twee kamers. Mijn moeder slaapt altijd op de bank met mijn zusje in de ene kamer, in de andere kamer slapen wij”.